Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni este unul dintre cele 38 de festivaluri de film de mediu din întreaga lume care vor participa la Forumul Internațional al Festivalurilor de Film de Mediu, care va avea loc în Seia, Portugalia, între 13 și 15 octombrie.

Forumul, organizat de Festivalul CineEco și Green Film Network (GFN), face parte din cea de-a 24-a ediție a festivalului de film de mediu din Portugalia și este susținut de Centrul turistic portughez.

În aceste trei zile, festivalurile vor dezbate probleme comune, vor consolida legăturile dintre ele și vor promova importanța platformelor audiovizuale în stimularea schimbărilor sociale și creșterea sustenabilității.

Acest forum va avea loc cu prezența a 38 de directori de festivaluri de film din 28 de țări diferite: Albania, Argentina, Austria, Brazilia (3), Canada, Columbia, Croația, Republica Cehă, Republica Dominicană, Franța , India, Iran, Italia, Japonia, Kosovo, Malaezia, Mexic, Muntenegru, România, Rusia, Serbia, Coreea de Sud, Spania (2), Elveția, Turcia, Statele Unite ale Americii și Portugalia.

Prezența vorbitorilor internaționali din “aceste, dar și alte țări” va fi importantă pentru a discuta problemele de mediu și durabilitate axându-ne pe cinematografie, comunicare și artă.

Primul Forum Mondial al Festivalurilor de Film de Mediu va avea loc în Seia, Serra da Estrela, o regiune turistică montană asociată cu turismul natural, produse locale și evenimente culturale care evidențiază culturile locale.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina formului aici.