The Age of Consequences (USA 2016, 90′)

Filmul investighează impactul schimbărilor climatice asupra lipsei resurselor, migrației și conflictului, din perspectiva securității naționale a Statelor Unite și a stabilității globale.

22 iunie 2018 21:30 - 22 iunie 2018 22:45 Camping

Synopsis

Filmul investighează impactul schimbărilor climatice asupra lipsei resurselor, migrației și conflictului, din perspectiva securității naționale a Statelor Unite și a stabilității globale. Printr-o analiză minuțioasă a studiilor de caz, amirali, generali și veterani ne duc dincolo de titlurile media despre conflictul din Siria, Primăvara Arabă, creșterea numărului de grupuri extremiste și criza europeană a refugiaților – și expun modul în care schimbările climatice interactionează cu tensiuni sociale, provocând conflicte.

Indiferent dacă este vorba despre o vulnerabilitate pe termen lung sau de un șoc brusc, filmul analizează cum deficitul de apă și alimente, seceta, vremea extremă și creșterea nivelului mărilor funcționează ca ”acceleratori ai instabilității” și ”catalizatori pentru conflict” în zonele instabile ale lumii.

Fișă film

Leave us a comment

Event Information

22 iunie 2018 21:30 - 22 iunie 2018 22:45 Camping

Organizer

Location

Camping

Popular Event

CEREMONIE DESCHIDERE

Strada Mircea Vodă, Tulcea, România

Genesis 2.0 (Elvetia 2018, 114min)

Strada Mircea Vodă, Tulcea, România