fbpx

 

I. ORGANIZATOR

Organizatorul concursului de PROIECTE DE FILM DOCUMENTAR ROMANESC DESPRE MEDIUL INCONJURATOR din cadrul celei de-a doua editii a Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni PELICAM este Asociatia Les Herbes Folles cu sediul în Cluj-Napoca, str. Jean Jaures, nr.14, ap. 15, Cod Unic de Inregistrare 30173860, denumit in continuare ORGANIZATOR

II. PARTICIPANTI

Pot participa la concurs toate persoanele fizice de cetatenie Romana, atat realizatori amatori cat si profesionisti. Nu pot participa la concurs angajatii Asociatiei Culturale Les Herbe Folles, colaboratorii Asociatiei sau angajatii si voluntarii Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni PELICAM (editia 2, 2013).

Anuntarea castigatorilor va avea loc in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni PELICAM, eveniment care se va desfasura in orasul Tulcea in perioada 14-16 iunie 2013.

III. INSCRIERE

Participantii se pot inscrie in cadrul concursului pana la data de 10 iunie 2013. Dosarul de participare trebuie trimis pana la data limita via adresa de email : [email protected] cu mentiunea in subiect “CONCURS PROIECTE DOCUMENTARE”.

IV. CONDITII DE PARTICIPARE

Pentru participarea eligibila, toate proiectele depuse in cadrul acestui concurs trebuie sa abordeze tema Mediului Inconjurator (exemplu: natura, patrimoniu, comunitati rurale, drepturile omului, etc.).

Dosarul de participare pentru Concursul de Proiecte Documentare Romanesti despre Mediul Inconjurator trebuie sa contina urmatoarele materiale pentru a fi eligibil :

− synopsis maxim 1 pagina

− treatment maxim 3 pagini

− concept regizoral + vizual maxim 1 pagina

− scrisoarea de intentie ce motiveaza legatura proiectului cu mediul inconjurator

− CV autor proiect

− optional: planul general de productie

− optional: planul general de post productie

Toata documentatia trebuie sa fie scrisa in limba romana. DURATA filmului documentar finalizat trebuie sa se incadreze intre 30 si 90 de minute.

Dosarul de participare poate include, de asemenea, fotografii cu caracter documentar, precum fotografii de personaje sau locatii. Optional, dosarul de participare poate include Bugetul proiectului si casa de productie responsabila de proiect (in cazul in care exista).

V. JURIU

Castigatorul concursului de PROIECTE DE FILM DOCUMENTAR ROMANESC DESPRE MEDIUL INCONJURATOR va fi ales de catre un juriu specializat desemnat de catre Asociatia Culturala Les Herbes Folles.

Juriul va fi anuntat via canalele de comunicare ale Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni PELICAM cu cel mult doua saptamana inainte de startul festivalului.

VI. PREMII

Premiul pentru cel mai bun Proiect de film documentar romanesc despre mediul inconjurator decernat de catre Asociatia Culturala Les Herbes Folles consta in SERVICII DE COLORIZARE OFERITE DE CINELABS ROMANIA pentru filmul documentar ce va rezulta din proiectul de film documentar castigator in cadrul concursului. Acest premiu este valabil 2 ani de la data anuntului castigatorului.

VII. DREPTURI DE AUTOR SI TAXA DE INSCRIERE

Organizatorul nu isi asuma nici o obligatie cu privire la protectia drepturilor de autor a proiectelor inscrise in concurs. Organizatorul nu va percepe nici o taxa de inscriere cu privire la dosarele de participare inscrise in concurs.

Participarea este gratuita.

VIII. REGULAMENT

Acest regulament prezinta conditiile de participare in cadrul Concursului si confirma acordul participantilor cu referire la conditiile de participare mentionate in acest Regulament.