În timp ce umanitatea e copleșită de zgomot, iar liniștea s-a făcut rară, noi tot nu reușim să observăm transformarea tăcută a peisajului sonor creat de viețuitoare într-un deșert auditiv. Omniprezența zgomotului excesiv este un efect inerent al celorlalte forme de poluare a mediului, inclusiv industria, agricultura și transportul, toate acestea ducând la o degradare a sănătății și o pierdere rapidă a diversității în rândul populațiilor animale, inclusiv specii de insecte, păsări, amfibieni și pești, parte esențială a ecosistemelor sonore.

Sonic Future Residencies este a doua întâlnire anuală cu artiști sonori pasionați de field recording, sub forma unei tabere de creație în medii naturale cu proprietăți sonore specifice. Credem că artiștii, prin practicile lor complexe, dedicate dezvoltării unei conștiințe comunitare și interdisciplinare, sunt printre primii capabili să numească locurile și conținuturile sonore în curs de transformare, dar și să poarte o privire sensibilă și subtilă asupra ceea ce ne leagă de natură.

Artiștii sonori invitați de Asociația Jumătatea plină în cadrul programului Sonic Future Residencies sunt Ida Hirsenfelder din Croația, Toni Dimitrov din Macedonia, Michal Kindernay din Cehia, Ana Teodora Popa și Anamaria Pravicencu din România, și George Vlad din Marea Britanie. Dupa prezentarea lucrărilor lor în cadrul festivalului Pelicam, artiștii vor petrece 8 zile în Delta Dunării, în localitatea Letea. Producțiile sonore realizate în Delta Dunării vor fi postate pe platforma de podcast www.semisilent.ro.