fbpx

Terms & Conditions for PELICAM IFF 2013

Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni “PELICAM” este organizat de catre AsociatiaLes Herbes Folles” si este primul festival de film international din Romania dedicat in intregime mediului inconjurator. 

PELICAM IFF are ca scop principal educarea publicului de film in privinta situatiei prezente a mediului si a comunitatii in care traiesc, de a promova arta cinematografica si de a sustine realizatorii de film ce doresc a aborda tema mediului inconjurator prin productiile lor, indiferent de buget si realizare.

PELICAM IFF este un eveniment cinematografic ce se desfasoara anual, in orasul Tulcea. Editia a doua va avea loc in perioada 14-16 iunie 2013. In cele mai multe cazuri, filmele selectate vor avea parte de doua proiectii, atat in locatia principala (Teatrul Jean Bart) cat si in aer liber (Piata Civica).

Sectiuni competitionale

Competitie Oficiala – Lungmetraj & Scurtmetraj

Aceasta sectiune se focuseaza asupra unei selectii reprezentative a filmului ce abordeaza tematica mediului inconjurator. Pot participa, in functie de inscrieri si selectie, filme produse in intreaga lume, fara restrictie de nationalitate sau buget.

Competitie de filme de lung metraj romanesti

Secţiunea este compusă din selecţia celor mai reprezentative producţii locale de lungmetraj realizate în ultimii doi ani, legate de mediu, comunitati, oameni, natura.

Competitie de filme de scurt-metraje romanesti

Secţiunea este compusă din selecţia celor mai reprezentative producţii locale de scurtmetraj realizate în ultimii doi ani, legate de mediu, comunitati, oameni, natura.

Sectiuni non-competitionale

Panorama – Lungmetraj & Scurtmetraj 

O secţiune non-competiţională, ce include filme premiate la alte festivaluri, filme care au creat în jurul lor un interes deosebit, precum si alte filme achiziţionate de distribuitorii români prezentate in avanpremiere sau nu in cadrul festivalului.

Retrospectiva

Secţiune non-competiţională, dedicată operei unui regizor ce a abordat, prin filmele sale, tematica mediului inconjurator, din care vor fi proiectate cateva filme.

Mari clasici ai filmului despre mediul inconjurator

Sectiune non-competitionala care isi propune sa prezinte filme mai vechi ce au abordat la un moment dat tematica mediului inconjurator pentru a le pune in rezonanta cu realitatea actuala.

+++++++++

Proiectiile din festival

Filmele selectate vor fi proiectate de cate ori s-a stabilit explicit cu detinatorul drepturilor ale filmului respectiv. Organizatorii Festivalului vor decide programul oficial al filmelor (ordinea si data proiectiei).

+++++++++

Reguli de inscriere in competitie

Nu există taxă de înscriere în competiţia festivalului sau in celelalte sectiuni ale festivalului.

Pentru a putea participa in competitiile Pelicam IFF, filmele trebuie sa fie prezentate in premiera in Romania, cu exceptia filmelor romanesti.

Producătorul, regizorul sau distribuitorul care doreşte să îşi înscrie filmul sau filmele trebuie să trimită următoarele:

–       un DVD cu filmul ce urmează a fi supus selecţiei;
–       formularul PELICAM IFF completat;
–       biografia regizorului;
–       un CD/DVD cu imagini din film (cu rezolutie mare) şi presskit;
–       sinopsis;
–       lista de dialoguri în engleză.

+++++++++

Detalii despre trimiterea si returnarea filmelor

Data limită a inscrierii este 15 mai 2013. Filmele trimise pentru inscriere dupa data limita nu vor fi luate in considerare! 

Cheltuielile de trimitere le revin participanţilor.

Festivalul nu este responsabil pentru filmele selectate ale caror copii de festival (digital sau pelicula) sosesc după data limită (10 iunie) sau în timpul festivalului. Pentru a asigura o bună desfăşurare a evenimentului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula proiecţiile filmelor care sosesc prea târziu.

DVD-urile trimise pentru selecţie nu vor fi returnate, ci vor rămâne în arhiva festivalului.

Producătorul sau distribuitorul ce deţine drepturile de proiecţie ale filmului trebuie să completeze formularul de inscriere disponibil pe site-ul oficial PELICAM IFF aici si sa trimita o copie a DVD-ului de vizionare impreuna cu materialele anexe necesare.

+++++++++

 Selectia si anuntarea rezultatelor

Organizatorii Festivalului vor anunta selectia oficiala a editiei PELICAM IFF pana la data de 1 iunie 2012. Programul oficial  (ordinea, orele de proiectie ale filmelor selectate) al festivalului va fi decis în totalitate de către organizatorii festivalului.

+++++++++ 

Premiile festivalului

Juriul PELICAM IFF, format din profesionisti ai industriei cat si specialisti ai mediului inconjurator, va decerna : 

–       Premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj
–       Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj
–       Premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj romanesc
–       Premiul pentur cel mai bun film de scurtmetraj romanesc

Aditional, se va acorda Premiul Publicului unuia dintre filmele participante in sectiunea Competitie Oficiala sau Panorama, premiu acordat in urma numaratorii voturilor spectatorilor. Aceste voturi vor fi stranse in urma fiecarei vizionari a proiectiilor Competitie Oficiala si Panorama.

De asemenea, organizatorii vor acorda un premiu special in cadrul unui concurs de proiecte deschis tuturor organizatiilor nonguvernamentale implicate in activitati ecologiste : Premiul Proiect Eco+ pentru cel mai bun proiect in rezonanta cu dezvoltarea durabila.

Participarea la Festival implica acceptarea neconditionata a tuturor termenilor si regulilor mai sus mentionate.