Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 12.00 vă invităm la un webinar despre idei sustenabile ce ar putea fi implementate de festivalurile de film, transmis în direct pe https://online.pelicam.ro/.

Logistica și managementul evenimentelor sunt, de multe ori, procese laborioase ce consumă numeroase resurse și au efecte serioase asupra mediului înconjurător, a comunităților  și a economiei. Webinarul urmărește să identifice și să discute  strategii și soluții sustenabile pentru festivalurile de film și alte evenimente ce doresc să-ți reducă amprenta și să folosească responsabil resursele. Pentru festivalurile de film de mediu devine un imperativ nevoia de a organiza un eveniment responsabil și de a testa idei și strategii care să minimalizeze efectele negative generate de acestea.

Discuția își propune să exploreze posibilitățile de reducere a resurselor folosite, de consum responsabil și de integrare a unor tehnologii verzi în organizarea festivalurilor de film. Invitații ce vor participa la webinar vin din partea festivalurilor DokuFest (Kosovo) și Cinemabiente (Italia). Aceștia vor prezenta câteva din ideile dezvoltate de festivalurile respective pentru a-și reduce amprenta, modul de implementare al acestora și rezultatele obținute.